Om Capella Marins Grundare – Rainer Fagerlund

Mitt namn är Rainer Fagerlund och jag driver företaget Capella Marin AB tillsammans med min fru Marianne, vår son Johan och hans fru Nina. Vår dotter Beatrice arbetade i företaget till år 2008 då en obotlig cancer ryckte henne ifrån oss.

Jag är född på en ö och har alltid varit intresserad av båtar och i synnerhet propellrar. När jag var i 7-8 års åldern köptes till mitt hem en motor till en liten segeljulle. Motorn var på 2-3 hk och drev en liten smalbladig 2-bladig propeller. Båten gjorde sina modiga 3-4 knop. Jag funderade på detta och tyckte att den borde bytas mot en 3-bladig med bredare blad för att få ett bättre resultat. Jag frågade min vana trogen min farfar Volter (född 1887) vad han visste och trodde om 2 alt. 3 blad på propellrar till den typ av båt som det gällde. Hans svar var: ”det blir inte bättre med en 3-bladig propeller, det blir sämre”. Jag tvivlade då på hans svar, men idag vet jag att farfar Volter hade rätt. Han visste detta av erfarenhet och inte av några matematiska formler och teoretiska diagram.

Erfarenhet skall man inte förakta.

Intresset för båtars framdrivning har följt mig hela livet och jag hoppas mina kunskaper och erfarenheter skall vara till glädje och nytta för våra kunder. Vår kunskap är er trygghet.

Familjeföretaget

Capella Marin är ett familjeföretag som grundades 1973 som handelsbolag men drivs nu som AB, i egen industrifastighet i Skogås. Vi ägnar oss huvudsakligen åt propellrar och kringutrustning för fritidsbåtar och mindre yrkes båtar med inombordsmotorer. Vi importerar produkterna direkt från ledande tillverkare, och har tagit aktiv del i utvecklingen av bl.a. folding-propellern Flex-O-Fold.

Viss egen tillverkning förekommer och export.

Egen mekanisk verkstad ger god och snabb service åt våra kunder, som är, motorimportörer, båtvarv, servicevarv och privatpersoner. I vårt kundregister ingår även Sjöfartsverket. Vi utför beräkning av propellrar med olika specialprogram och en smula erfarenhet. 1980 gjorde jag mitt första dataprogram för propellerberäkning som kördes på en Texas 59 med magnetkort. Idag är programmen, både de egna och de köpta, mycket större och körs på för dagen moderna datorer.

Vi besöker årligen de större tillbehörsmässorna världen över för att hålla oss uppdaterade inom vårt gebit. Lite på allvar lite på skoj. Två skärgårdsgubbar satt som vanligt och skröt om sina båtars fördelar. Den ene påstod sig nu ha en båt som gick ovanligt lätt, d.v.s. fort med liten effekt. Den andra gubben kommenterade, att någon båt som går lätt hade han aldrig sett, – bara sådana som går mer eller mindre tungt.